Zaštita kože od sunca i vrućina

Zaštita kože od sunca i vrućina

894
0
Podijeli
Zaštita od sunca i vrućina

Nemojte biti tvrdoglavi jer bi vas to moglo skupo stajati, vrućine kod nas više nisu tako ugodne, a jako sunce izaziva velike probleme na koži. Pročitajte kako se zaštiti od sunca i vrućina te izbjeći bilo kakve posljedice po zdravlje.

Obucite se lagano. Nemojte nositi tamnu odjeću. Blage boje će odbiti sunce. Obavezno nosite kape ili bilo kakve zaštite za glavu, može i kišobran.

Pijte puno vode. Nosite vodu ili sok uvijek sa sobom i pijte i onda kad ne osjećate žeđ. Izbjegavajte alkohol i kavu jer oni dehidriraju tijelo. Izbjegavajte uzimate slane tablete, osim ako nije po naredbi vašeg doktora.

Jedite manje obroke po nekoliko na dan. Izbjegavajte hranu koja ima puno proteina jer oni povisuju temperaturu tijela.

Smirite se. Izbjegavajte stres. Ako već morate neka to bude u hladnijem dijelu dana.

Boravite u zatvorenim prostorima kad god je to moguće. Ako klima nije dostupna, boravite u podrumskim prostorima.

Budite dobar susjed. Posjetite s vremena na vrijeme vaše susjede koji su penzioneri ili nemaju klimu.

Naučite davati prvu pomoć i umjetno disanje

Kako se brinuti o koži tijekom ljeta

Ljeto je vrijeme kada temperature i vlažnost rastu te samo koža osjeća njihov negativan utjecaj. Neki od vidljivih znakova negativnih utjecaja su suha koža (perut), štavljenje i akne. Svi ti utjecaji pomalo živciraju, no to ne znači da se ne mogu spriječiti. Evo koja pravila morate slijediti da bi održali dobru kožu kroz ljeto.

Kad je vani jako vruće izbjegavajte nositi kratku odjeću. To će vam pomoći da izbjegnete negativan utjecaj flekova po tijelu. Umjesto toga, pokušajte nositi tanku pamučnu tkaninu. 20 minuta prije odlaska na sunce uvijek namažite sredstvo za sunčanje u svakom slučaju sa faktorom iznad 15. Izbjegavajte kreme i ulja koja u svojim sastojcima sadrže mineralno ulje i petrolej. Time ćete izbjeći štavljenje i akne.

Učinite si naviku korištenja kišobrana po vrućem suncu. Nemojte se sramiti. Nabavite jedan ljetni jednobojni ili šareni.

Kad se sa sunca vratite kući operite lice sredstvom za pranje lica, a nakon toga navlažite lice hidratantnom kremom koja ne sadrži ulja.

Pijte puno vode ili prirodne voćne sokove da bi vaša koža ostala vlažna. Kombinacija tekućine sa kremom spriječit će sušenje vaše kože.

Prije spavanja obavezno navlažite kožu hidratantnom kremom.

[box type=”info”]

Savjeti za lijepši spol

Kako da vam šminka izdrži duže na suncu

Da li vam se šminka razmazuje i packa na ljetnim vrućinama? Da, događa se i najboljima. Ne brinite. Evo jednostavnih i korisnih savjeta koji će vam pomoći da se šminka duže održi na vašem licu.

Prvo i osnovno, šminkanje uvijek započnite sa čistim i svježe opranim licem. Ako ne perete lice mogle bi vam se pojaviti akne. Dakle, svakako koristite tekućinu za čišćenje lica.

Obavezno koristite šminku otpornu na vodu. To uključuje maskaru, olovku za oči i sjenilo. Okolo očiju nanesite puder jer tako će se sjenilo zaljepiti i duže će trajati.

Ne zaboravite hidratizirati lice. S obzirom da sunce svojim zrakama može naštetiti vašoj koži, korištenje hidratantnih krema sa zaštitnim faktorom protiv sunčevih zraka može biti pun pogodak. Dopustite da vam hidratantna krema stoji 5-10 minuta prije nego nanesete puder.

Uvijek sa sobom imajte upijajuće papiriće. Brišući znoj sa upijajućim papirićima sa čela i nosa kad vam je vruće ostavit će vašu šminku takva kakva je. Ovaj način je odličan za sve koji se više znoje jer papirići ne sadrže ulje pa vam se šminka neće razmazati.

Uvijek sa sobom nosite šminku za one male popravke.[/box]

Nema komentara

Komentiraj