Kako zaustaviti svrbež

Kako zaustaviti svrbež

1155
0
Podijeli
Kako zaustaviti svrbež

Ugriz komarca, osip, buhe, vodene kozice, ekcemi ili suha koža. Što im je zajedničko? Svi izazivaju svrbež, a sa ovim savjetima možete zaustaviti svrbež.

Nanesite soda bikarbonu ili zobeno brašno. Soda bikarbona može pomoći na mnogo načina. Jedan način je sprječava svrbež. Napravite smjesu sa soda bikarbonom i malo vode, te nanesite na mjesto svrbeža i ostavite koliko god možete dugo. Ako svrbež imate po cijelom tijelu okupajte se sa soda bikarbonom. Stavite jednu vrećicu soda bikarbone u vodu (bez sapuna) i namačite se 20 do 30 minuta. Izađite iz kupke ali se nemojte ispirati. Isti postupak je i sa zobenim brašnom.

Otiđite na plažu. Jedan od najboljih lijekova za kožu koja svrbi jest slana morska voda. Uzmite ručnik i ležaljku, te pravac plaža. Namočite se ili plivajte u morskoj vodi 20 do 30 minuta. Izbjegnite jako sunce jer bi ono moglo pogoršati svrbež. Osušite se nakon kupanja i suncu budite izloženi najviše 5 minuta. Tada se zaštitite odjećom ili otiđite sa plaže.

Koristite kremu za hemeroide. Krema ne samo da će vam pomoći sa hemeroidima, već može zaustaviti svrbež i pečenje kože. Samo malo nanesite na mjesto svrbeža i eto čuda.

Ohladite mjesto svrbeža. Ako ne možete podnjeti svrbež otuširajte se ili okupajte u hladnoj vodi. Hlađenje olakšava svrbež privremenim reduciranjem cirkulacije krvi na mjesta svrbeža.

Nema komentara

Komentiraj