Kako spriječiti glavobolju bez lijekova

Kako spriječiti glavobolju bez lijekova

1025
0
Podijeli
Kako spriječiti glavobolju bez lijekova

Gotovo svatko ima glavobolje i najčešće ih smirujemo nepotrebnim kemijskim sredstvima. Pročitajte kako spriječiti glavobolju bez lijekova.

Glavobolja je napetost koja izaziva pritisak u glavi koji zahvaća mišiće u ramenima, vratu, skalpu i čeljusti. Često se povezuje sa stresom, depresijom i tjeskobom. Glavobolju ćete dobiti i ako previše radite, ne spavate dovoljno, izbjegavate redovite obroke ili pak konzumirate alkohol.

Bol je najčešće srednjeg inteziteta, dovoljno da oteža dnevne aktivnosti. Nije tajna da ljudi koji imaju periodične glavobolje uzimaju puno aspirina ili drugih lijekova protiv bolova. Nekolicina shvaća da lijekovi protiv bolova izazivaju vraćanje glavobolje bar u 70% onih koji koriste lijekove.

[box type=”shadow”]

Evo kako spriječiti glavobolju bez lijekova:

  • Alternativa lijekovima je magnezij. Mnoge napetosti, migrene i napetosti dolaze od nedostatka minerala. Magnezij bi u svakom slučaju trebao olakšati pritisak. Uzimajte ga svakodnevno i to 600 mg na dan.
  • Slijedeća je kamilica. Biljka je posebno efektivna protiv migrena. Kamilicu pijte po potrebi i želji.
  • Zadnja opcija je zatvoriti oči i opustiti se. Zamislite svijetlo pričvršćeno za dio glave koji vas boli. Svijetlo predstavlja bol. Sada zamislite da se svijetlo postupno gasi, to je svojevrsna meditacija i ne bi trebala trajati duže od 5 minuta. Na kraju kako je nestalo svijetlo tako bi i vaša glavobolja trebala nestati.

[/box]

Nema komentara

Komentiraj