Kako spriječiti akne

Kako spriječiti akne

910
0
Podijeli
Kako spriječiti akne

Mnogo ljudi, bez obzira na dob, srame se činjenice da imaju akne. Barem 85% ljudi je imalo akne jednom u životu. Srećom, evo načina za spriječiti akne!

Izbjegavajte hidrataciju i kreme za sunčanje koji sadrže ulje. Bilo kako bilo, morate koristiti zaštitu od sunca kao način sprečavanja akni jer sunce može iritirati i oštetiti vašu kožu.

Drugi oblik kontrole akni su propisani lijekovi poput Retin-A i Accutana. Opet, lijekovi kožu mogu učiniti osjetljivijom na sunce, pa se pobrinite da nanesete zaštitu od sunca. Losioni za čišćenje akni mogu biti prejaki te ako ih koristite za čišćenje lica previše puta na dan, učiniti ćete više štete nego koristi pošto uzrok nastanka akni nije loša higijena.

Umjesto toga odaberite blagi sapun ili mlijeko za čišćenje i koristite ih sam ujutro i navečer. Koristite samo toplu vodu i sapun da biste uklonili šminku. Šminka koju koristite trebala bi biti takva da ne uzrokuje upale akni. Izbjegavajte sredstva za zatvaranje pora jer sadrže alkohol koji će Vam isušiti kožu.

Postoji i prehrana pogodna za sprečavanje akni. Ta dijeta traži da jedete manje žitarica, posebno cijelih, kofeina, šećera, mlijeka i lososa. Trebali biste jesti više hrane bogate cinkom i A vitaminom, poput crvenog mesa, ribe, jetre, povrća i mliječnih proizvoda. Kiselija hrana također pomaže u borbi protiv akni. E vitamin u sebi sadrži antioksidanse koji će vam pomoći da Vam se koža očisti. Ovaj vitamin nalazimo u bademima, brokuli i pšeničnom kvascu. Vrlo je važan i “odmor za ljepotu”.

Dok ste do sada mislili da je ovo šala, vidjet ćete da to stvarno djeluje. Vama je stvarno potrebno 8 sati sna svake noći da bi vam se tijelo moglo boriti protiv bakterija koje se mogu razviti ispod vaše kože. San je također način borbe protiv stresa koji se nakuplja u vašem tijelu. To je važno jer i stres može izazvati akne.

Uzimanje vitamina B-2 također pomaže jer on smanjuje stres koji uzrokuje akne. Obavezno perite kosu kad god je masna i koristite blage preparate za kosu. Pranje kose je važno zbog ostataka masnoće na vašoj koži. Možete nanijeti razrijeđeno ulje čajevca na vašu kožu. To će osvježiti vašu kožu i riješiti ćete se akni. Za vrijeme upale akni, nanošenje leda na vaše lice smanjiti će crvenilo i nadutost akni.

Bez obzira što ovdje pročitali, uvijek pratite upute vašeg liječnika zbog toga što se svaki tip akni liječi na drugačiji način. Bilo kako bilo, ako činite sve ove navedene stvari biti ćete u mogućnosti barem kontrolirati akne.

Nema komentara

Komentiraj