Kako kontrolirati akne na licu

Kako kontrolirati akne na licu

780
0
Podijeli
Kako kontrolirati akne na licu

Danas je mnogo ljudi zbog stresa u svakodnevnom životu, loše prehrane i zagađene okoline zabrinuto za kontrolu akni koje se javljaju kao posljedica modernog načina života. Postoji mnogo načina na koje se čovjek može boriti protiv akni i zaštititi se od njih.

Kako bi smanjili daljnje upale, trebali biste se dobro pobrinuti za svoju kožu. Dobra njega protiv akni vrlo je važna. Budite sigurni da nježno umivate lice. Inače će problem akni još više rasti. Umivajte lice samo dva puta na dan. jednom ujutro i jednom navečer.

Izbjegavajte sunce koliko je god to moguće. Sunce neće isušiti akne, ono će ih samo pojačati pošto akne povećavaju osjetljivost vaše kože. Mnogi proizvodi koji su namijenjeni borbi protiv akni samo će učiniti to da će vaša koža biti još osjetljivija na sunce. Nemojte koristiti losion za sunčanje na vašem licu jer se on bazira na uljima te će još više zatvoriti vaše pore.

Nosite šešir i sunčane naočale kad god morate biti na suncu, inače izbjegavajte sunce koliko god je to moguće. Muškarci bi kod brijanja trebali koristiti oštru jednokratnu britvicu i sapun. Žene bi trebale izbjegavati šminku koja se bazira na uljima jer će to još intenzivirati upale. Budite sigurni da ste temeljito skinuli svu šminku prije spavanja.

Pobrinite se da jedete zdravu hranu i pijete 6 do 8 čaša vode na dan. Svake noći spavajte 8 do 9 sati. Redovito uzimajte preparate koji sadrže riblje ulje. To će smanjiti lučenje masnoće na vašem licu.

Umivajte lice s blagim preparatima za čišćenje koji ne sadrže sapun. To su npr. Cetaphil, Dove, Purpose i Neutrogena. Oni će održavati vašu kožu čistom od prljavštine i površinskih nečistoća. Peeling krema ili maska koja nije preintenzivna imati će dobar učinak na vaše akne jer nježno odstranjuje mrtve kožne stanice. Proizvod koji biste trebali koristiti da biste se riješili masne kože je lijek za zatvaranje pora ili tonik. Osigurajte se da onaj proizvod koji ste odabrali sadrži ili benzolijev peroksid ili sumpor. Budite pažljivi da kožu ne isušite previše kad god koristite ove proizvode. Izbjegavajte stres.

Nema komentara

Komentiraj