Strategija, blef i ponašanje u pokeru

Strategija, blef i ponašanje u pokeru

1145
0
Podijeli
Strategija, blef i ponašanje u pokeru

Poker je više od toga da se nadate da ćete dobiti dobre karte. Ima puno ključnih strategija koje odvajaju dobre igrače pokera od onih koji gube mnogo novca za stolom. Evo važnih strategija za poboljšanje vaše igre.

Znajte svoje mogućnosti i vjerojatnosti. Uobičajena početnička pogreška je da igrate na karte koje imaju malu šansu da pobjede kao skala i boja.

Budite spremni uočiti koje karte vam pomažu u određenoj poziciji (karte koje se još nisu pokazale). Praktično pravilo je da izračunate koliko karti koje vam pomažu imate zajedno sa onima u ruci, pomnožite sa dva i dodate jedan. To će vam reći postotak šanse koju imate.

Odigrajte nekoliko dijeljenja. Još jedna početnička greška je da igrate previše ruku i na sve. Ima nekoliko kombinacija karti na koje igrate bez obzira na sve, a to su npr. As-Kralj, As-As, Kralj-Kralj.

Nemojte stalno koristiti blef. Ostali igrači “pročitati” će ako netko previše puta blefira i velika vjerojatnost je da izgubi puno više nego što misli.

Koristite strategiju spore igre ako nakon flopa imate dobre karte. Ako ste samo pozvali da biste vidjeli flop, a dobili ste boju ili full house, samo pozovite i čekajte da drugi dignu pot i izgube isti od vas.

Naučite stilove i tendencije drugih igrača. Znajući kakve koji igrač ima strategije pomoći će vam da to okrenete u svoju korist.

Blef – karika koja nedostaje

Kako bi upotpunili svoju igru u pokeru, morali bi znati kada i kako koristiti blefiranje. Ako hoćete koristiti blefiranje u svojoj igri, morate pažljivo birati trenutke kada blefirati. Slijedi nekoliko savjeta kada i kako koristiti blef.

[box type=”shadow”]

  • Polu-blef – u trenutku kada još niste dobili karte, ali ste prvi na redu. Kako se kladite prvi, ostajete u prednosti uz mogućnost da dobijete dobre karte na izvlačenju.
  • Blef-krađa – ovu vrstu blefiranja koristite kada primijetite da je netko krenuo u krađu uloga blefom te nakon njega povisite i njegov ulog kako bi i toga igrača natjerali da odustane.
  • Nastavak blefa – jedan od najopasnijih blefova, kada nastavljate dizati ulog nakon početnog blefa kojeg su neki ili svi igrači popratili (kada igrači očekuju da nastavite blefirati).
  • Totalni blef – kada podižete ulog iako nemate ništa u ruci. Ova vrsta blefa bi se trebala koristiti samo ako ste među zadnjima na redu za klađenje i nitko nije još ništa uložio.

[/box]

Ponašanje – veća zarada

Gledajte svoje karte ležerno bez napetosti i bez pokazivanja emocija. Poanta je da vas se teško pročita. Ne smijete pokazati uzbuđenost ni razočaranje, bez obzira kakve karte imali.

Pratite ostale igrače, ako osjetite nešto utjecat će na vaš potez. Ako osjetite da drugi igrač ima pobjedničke karte, bolje odustanite.

Upoznajte igru. Više iskustva u igranju, posebice sa istom grupom igrača, olakšat i omogućit će vam predvidjeti druge igrače. Oslanjajući se na svoje odluke sa iskustvom dat će vam prednost pred ostalima.

Ne pokazujte svoje karte ako svi odustanu. Uzmite dobitak i ostavite ostale da nagađaju. Otkrivajući svoje karte dovodite se u situaciju da ostali otkriju vašu strategiju.

Stalno razmišljajte o svojim kartama kad blefirate i ulažete.

Nema komentara

Komentiraj