Kako poboljšati pjevački glas

Kako poboljšati pjevački glas

7541
0
Podijeli
Kako poboljšati pjevački glas

Ako se pitate što možete učiniti i kako poboljšati pjevački glas, evo što bi vam moglo pomoći.

Jedna stvar koja će vam pomoći da imate bolji pjevački glas jest, da se pobrinete da vam grlo nikad nije suho, a to se postiže pijenjem puno vode. Budite oprezni da prije nastupa ne pijete ništa mliječno, jer stvara sluz koja će vam onemogućiti da otpjevate određene tonove. Topli napitci kao čaj su dobri, ali da nisu prevrući da ne nadražite grlo.

Pjevanje prilikom tuširanja je isto dobro za vaše glasnice, jer je mokro i takvo pomaže održati vaše glasnice vlažnima.

GlasPostepeno vježbajte glasnice. Na klaviru odsvirajte harmoniju i pokušavajte otpjevati točan ton dok ne uspijete. Postepeno vježbajte visoke i dublje tonove. To će vam pomoći rastegnuti vaše vokalne sposobnosti.

Pokušajte pjevati dok trčite. Ako uspijevate održati visinu glasa prilikom trčanja to dokazuje da imate sposobnost balansiranja tjelesne vježbe, disanja i pjevanja.

Dišite pravilno kad pjevate. Disanje s pogrešnom tehnikom može poremetiti vaš glas.

Unajmite trenera pjevanja. To će vas natjerati da vježbate i imate profesionalnu podršku.

Prije nego započnete vježbe za pjevanje, morate vježbati disanje. Obavezno vježbajte duboko i plitko disanje.

PjevačicaPojačajte snagu glasa

Pitate se kako poboljšati pjevački glas bilo da pjevate solo ili u zboru? Vaš glas se mora dobro čuti. Vježbajte ove savjete do 30 minuta barem tri puta na tjedan kako bi pojačali snagu glasa.

Obratite pozornost na disanje kad pjevate. Snaga glasa dolazi korištenjem određene količine zraka. Možete pojačati snagu i ton koristeći manje zraka kod dubokih tonova , a više zraka kod visokih tonova.

Koristite dijafragmu. Nagnite se prema otraga prilikom vježbanja pjevanja ili govora. Trbuh izbacite naprijed dok udišete prije pjevanja ili govora da biste zagrijali dijafragmu.

Vježbajte izgovaranje riječi koje izgovarate ili pjevate. To će vam pomoći da vaš glas čuju svi. Isto poboljšava vaše vokalne sposobnosti.

Mikrofon i miksetaObratite pozornost koliko vježbe dolazi iz vašeg prsnog koša. U pjevanju tako dolaze duboki tonovi. Moguće je da ako više pjevate u dubokim tonovima imate probleme oko snage pjevanja. Vježbajte i visoke tonove da biste to izbjegli.

Vježbajte pjevanje u tonu F. Zadržite E ton ovog vokala i osjetite vibracije u pozadini vašeg nosa. Počnite visoko i polako, mijenjajte u dublji te pritom osjetite kad se vibracija premjesti iz glave u prsa.

Igrajte se sa svojim glasom kad ste sigurni da osjećate promjene vibracije iz glave u prsa. Sa tim dubokim tonovima vaš glas dobiva snagu.

Kako poboljšati pjevački glas ako niste sigurni u svoje pjevanje? Imajte povjerenja u sebe jer nećete moći pjevati punim potencijalom bez obzira koliko vježbate.

Nema komentara

Komentiraj