Savjeti za čišćenje i održavanje računala

Savjeti za čišćenje i održavanje računala

948
0
Podijeli
Možete uštedjeti novac ako redovito čistite računalo, ujedno će to poboljšati hlađenje i rad računala. Ovi će vam savjeti za čišćenje računala dobro doći. Čišćenje kučišta i unutarnjih komponenti Komponente vašeg računala mogu se pokvariti ukoliko ih ne čistite redovito, jer prašina može biti glavni uzrok zagrijavanja vašeg sustava i dovesti do pada računalnog sklopovlja. Nikad nemojte staviti računalo na pod, uvijek koristite stol ili policu za tu namjenu. Kako biste očistili kućište, prvo ga isključite iz struje. Maknite sve kablove i konektore koji se nalaze iza kućišta. Sada pušite zrak oko svih komponenti tako da vrh cijevi kojom pušete držite desetak centimetara od komponenti glavne ploče. Za takvo čišćenje možete koristiti i usisavač, ali je komprimirani zrak ipak bolje rješenje za čišćenje sustava. Na kraju koristite blago navlaženu krpu ili posprejajte bilo kojim sredstvom za čišćenje te sve lagano osušite papirnatim ručnikom. Unutrašnjost računala nikad nemojte čistiti vlažnom ili mokrom krpom. Uvijek budite oprezni dok jedete ili pijete u blizini računala. Kako dezinficirati tipkovnicu računala Da li ste znali da prosječna računalna tipkovnica ima više bakterija nego prosječna wc školjka? Vrlo je važno dezinficirati tipkovnicu računala redovito. Iskopčajte tipkovnicu iz računala. Uzmite fen za kosu i lagano propušite prašinu i ostatke sa tipkovnice i između tipki. Okrenite tipkovnicu naopačke i tresite tipkovnicu nekoliko sekundi. Kad je tipkovnica u naopačkom položaju još jedanput propušite sa fenom po njoj. Stavite tipkovnicu na stol i izvadite antibakterijsku maramicu i istisnite višak tekućine iz nje. Prebrišite naličje tipkovnice antibakterijskom maramicom. Očistite rubove, stražnji dio tipkovnice i kabel. Ukopčajte tipkovnicu natrag u računalo. Nemojte zaboraviti isto učiniti i sa mišem. Kako očistiti ekran monitora Ako na računalo imate spojeni monitor, tada znate da prašina obožava takve površine za svoju nastambu. Pročitajte kako očistiti ekran monitora. Što se može učiniti u svezi toga? Koristite vlažni alii ne i mokri komad gaze. Problem je što većina sredstva za čišćenje može oštetiti vaš monitor, stoga čišćenje monitora neka bude čim kraće i mekanije.

Možete uštedjeti novac ako redovito čistite računalo, ujedno će to poboljšati hlađenje i rad računala. Ovi će vam savjeti za čišćenje i održavanje računala dobro doći.

Čišćenje kučišta i unutarnjih komponenti

Komponente vašeg računala mogu se pokvariti ukoliko ih ne čistite redovito, jer prašina može biti glavni uzrok zagrijavanja vašeg sustava i dovesti do pada računalnog sklopovlja. Nikad nemojte staviti računalo na pod, uvijek koristite stol ili policu za tu namjenu.

Kako biste očistili kućište, prvo ga isključite iz struje. Maknite sve kablove i konektore koji se nalaze iza kućišta. Sada pušite zrak oko svih komponenti tako da vrh cijevi kojom pušete držite desetak centimetara od komponenti glavne ploče. Za takvo čišćenje možete koristiti i usisavač, ali je komprimirani zrak ipak bolje rješenje za čišćenje sustava. Na kraju koristite blago navlaženu krpu ili posprejajte bilo kojim sredstvom za čišćenje te sve lagano osušite papirnatim ručnikom. Unutrašnjost računala nikad nemojte čistiti vlažnom ili mokrom krpom.

Uvijek budite oprezni dok jedete ili pijete u blizini računala.

Kako dezinficirati tipkovnicu računala

Da li ste znali da prosječna računalna tipkovnica ima više bakterija nego prosječna wc školjka? Vrlo je važno dezinficirati tipkovnicu računala redovito.

Iskopčajte tipkovnicu iz računala. Uzmite fen za kosu i lagano propušite prašinu i ostatke sa tipkovnice i između tipki.

Okrenite tipkovnicu naopačke i tresite tipkovnicu nekoliko sekundi. Kad je tipkovnica u naopačkom položaju još jedanput propušite sa fenom po njoj.

Stavite tipkovnicu na stol i izvadite antibakterijsku maramicu i istisnite višak tekućine iz nje.

Prebrišite naličje tipkovnice antibakterijskom maramicom. Očistite rubove, stražnji dio tipkovnice i kabel.

Ukopčajte tipkovnicu natrag u računalo. Nemojte zaboraviti isto učiniti i sa mišem.

Kako očistiti ekran monitora

Ako na računalo imate spojeni monitor, tada znate da prašina obožava takve površine za svoju nastambu. Pročitajte kako očistiti ekran monitora.

Što se može učiniti u svezi toga? Koristite vlažni alii ne i mokri komad gaze.

Problem je što većina sredstva za čišćenje može oštetiti vaš monitor, stoga čišćenje monitora neka bude čim kraće i mekanije.

Nema komentara

Komentiraj