Domaći šampon za kosu od bilja i hrane

Domaći šampon za kosu od bilja i hrane

2797
0
Podijeli
Domaći šampon

Ako ste zabrinuti za opasne kemikalije u proizvodima za osobnu njegu, postoji način da napravite svoje vlastite i budete sigurni da nema kemikalija. Riješenje je prirodni domaći šampon za kosu. Sa povećanom dostupnošću organskih i prirodnih sastojaka kao što je prirodni sapun i esencijalna ulja uvelike vam je olakšana izrada vlastitog domaćeg šampona za kosu.

U lonac za kuhanje sipajte jednu šalicu destilirane vode da se kuha. Ako nemate destiliranu vodu možete koristiti vodu iz kućnog vodovoda, no aditivi u lokalnim vodama mogu negativno utjecati na kvalitetu vašeg šampona.

U ključavu vodu dodajte dvije žlice sušenog bilja poput kamilice. Ako nemate sušeno bilje možete zamjeniti sa tri do šest vrečica čaja od kojih god biljaka želite.

Dakle, potopite bilje u vodu, maknite sa izvora topline te neka stoji sve dok mješavina ne postane mlačna. Pretočite vodu kroz cjedilo da odvojite biljke od tekućine. Vratite tekućinu u lonac za kuhanje. Dodajte dvije žlice prirodnog sapuna u mlačnu tekućinu i dobro promješajte.

Ulje za šamponU mješavinu dodajte i jednu žlicu biljnog ulja i dobro promješajte.

Dodajte deset do petnaest kapi esencijalnog ulja, a možete dodati i mirise od naranđe ili limuna u tekućini.

Mješavinu koju ste dobili prelijte u vakumiranu posudu kao što je staklena boca ili korištena plastična ambalaža od šampona. Dobili ste svoj prvi domaći šampon.

Nakon korištenja šampona, kosu isperite u mješavini koju ćete napraviti od jednakog djela jabučnog octa i vode. To će pomoći vašoj kosi da se čim bolje prilagodi prelasku na prirodni domaći šampon.

Ostali recepti za izradu vlastitog domaćeg šampona

Domaći šampon na bazi jaja

Ako želite sami izraditi šampon za kosu ovo je pravi recept da pomognete kosi da bude zdrava, sjajna i mekana. Šampon se pravi na bazi jaja za čiju univerzalnost sigurno niste znali.

Jednostavno uzmite jedno jaje, razbijte ga te žutanjak i bjeljanjak ubacite u mikser. Dodajte malu žlicu maslinovog ulja, sok od limuna, organski šampona (bez mirisa) i manju čašu vode. Ako želite dodati ugodan miris, dodajte mirisno ulje.

Kad ste sve stavili u mikser, miksajte sve dok ne dobijete glatku masu. Možete koristiti kao šampon ali pazite da ne koristite jako vruću vodu. Ovaj šampon je svjež i prirodan i trajat će nekoliko dana. Ako vam ostane višak koji bi iskoristili koji drugi dan obavezno ga stavite u frižider.

Šampon sa medomŠampon od jaja i meda

U mikser stavite ¼ šalice meda, 2 žlice tekućeg sapuna, 2 žlice vode, 1 žlicu cvijetne vodice listopadnog grma Hamamelis virginiana i 1 jaje. Dodajte 1 žlicu bademovog ulja te 1 žlicu ružine vodice.

Dobro izmiksajte ove sastojke i dobili ste prirodni šampon.

Limun sastojak šamponaŠampon od jaja i limuna

U mikser stavite 1 jaje, 1 žlicu limunovog soka, 3 žlice organskog šampona. Mirisno ulje stavite po želji.

Izmiksajte u mikseru i šampon je tu.

Nema komentara

Komentiraj