Kako preživjeti nezaposlenost

Kako preživjeti nezaposlenost

860
0
Podijeli
Kako preživjeti nezaposlenost

Krajem prošle i ove godine mnogo radnika u svim segmentima društva ostalo je i ostaje bez posla i karijere. Velika je stopa nezaposlenosti, no postoje stvari koje mogu olakšati situaciju i preživjeti recesiju bez da vam strada razum.

Ako izgubite posao, ne paničarite jer nećete moći razumno sagledati opcije koje su pred vama. Postoji li honorarni posao kojeg možete raditi dok u međuvremenu tražite drugi posao? Najbolje bi bilo da pokušate naći takav jer s njim nećete u potpunosti presušiti novčane rezerve.

Ako postoje vještine i znanja u kojima ste dobri, iskoristite ih. Npr. ako ste dobar kolumnist, ponudite se lokalnim novinama i web portalima da pišete za njih. Ako ste web dizajner, ponudite izradu stranica firmama na području vašeg stanovanja, itd…

Budite profesionalni u traženju posla. Ako ste i očajni, nemojte tako izgledati. Svakom budućem poslodavcu moglo bi se činiti da je jedini razlog vaše prijave za posao da zaradite novac, a ne da ćete dati korisni i značajni doprinos. Poslodavci ne žele radnike koji samo traže novac, već traže nekoga tko će se uklopiti u njihovu organizaciju i zadržati visoki moral poduzeća.

Ako si možete priuštiti otiđite na odmor nekoliko dana da se osvježite za novi lov na posao.

Iskoristite odmor da biste dobro razmislili u kojem pravcu krenuti za poslom. Pronađite tečajeve koji vam mogu pomoći u vašim zamislima i pohađajte ih. Možete čak i upisati izvanredno višu školu ili fakultet.

Otiđite se konzultirati na zavod za zapošljavanje. Možda ćete htjeti iskoristiti neku od prilika za promjenu profesije o kojoj ste već razmišljali.

Nemojte biti depresivni i dajte svoj maksimum u traženju posla.

Nema komentara

Komentiraj