Kako odabrati školsku torbu za vaše dijete

Kako odabrati školsku torbu za vaše dijete

725
0
Podijeli
Kako odabrati školsku torbu za vaše dijete

Povratak školskim klupama upravo nam je na pragu. Mnogi roditelji će kupovati školske potrepštine za svoju djecu. Većina škola objavljuje unaprijed popis stvari koji će koje će djeca trebati. Međutim, većina škola vam neće reći koju vrstu torbe ili ruksaka trebate. Ovdje ćete naći rješenje za pravi odabir torbe ili ruksaka za knjige vašeg djeteta.

Odredite težinu koju vaše dijete može nositi. Teški predmeti mogu tijekom vremena uzrokovati ozbiljne probleme s kralježnicom. Ovo je vjerojatno najvažniji aspekt koji treba uzeti u obzir prilikom kupnje torbe.

Odaberite torbu podloženu s jastučićima uz mogućnost podešavanja, u današnje vrijeme ima mnogo ruksaka anatomskog dizajna. To je osobito važno za torbe koje će biti napunjene velikim i teškim knjigama. Želite torbu koju ćete moći prilagoditi veličini vašeg djeteta.

Odredite trajnost torbe. Koža izgleda sjajno, ali s vremenom će se razviti pukotine i diskoloracije. Radije odaberite sintetičku torbu, laganu i izdržljivu. Prednost joj je ventilacija, više diše od kožne torbe.

Izaberite torbu s većim odjeljcima koji su barem malo podstavljeni. Manjoj djeci takve je odjeljke i lakše otvoriti.

Ciferšlusi, pričvršćivači, kuke, čičak ili petlje… Neke torbe će imati dvije vrste od spomenutih za dodatnu sigurnost. Dobre su petlje. Kod patentnih zatvarača ili ciferšlusa postoji mogućnost da će se slomiti, dok čičak prikuplja sve vrste vlakna i niti na sebe. Ako se ipak odlučite za ciferšlus, odaberite onaj s dvostrukim patentnim zatvaračem s obje strane.

Gumena dna su dobra ideja. Ona će zadržati knjige suhima od kiše i snijega.

Ručak ili užina treba da ide u zasebnu vrećicu ili odjeljak. Tako će se zaštititi i hrana i školski predmeti.

Novac bi trebao ići u malu plastičnu vrećicu. Uvijek ga treba staviti u siguran džep.

Podjeljeni odjeljci su izrazito važni. Što su veći to bolje. Ako pojedini odjeljci nisu odvojeni, označite odjeljke trakama. Dobro je da dijete jasno vidi gdje mu je što.

Ključni su remeni ili ručke za nošenje preko ramena ili preko leđa. Oni moraju biti trajni i sigurni i dobro pričvršćeni za torbu.

Neka vaše dijete izabere. Vi znate što je najbolje za njih, ali oni će ga koristiti. Boja i dizajn su važni za djecu. Imaju pravo sudjelovati u izboru. Kada dijete sudjeluje u izboru, ono će se i bolje brinuti za to.

Nema komentara

Komentiraj