Roditelji, usporite užurbani život

Roditelji, usporite užurbani život

674
0
Podijeli
Usporite užurbani život

Svoj radni dan možete organizirati kao profesionalac i još imati vremena za ono što je najvažnije, vaša obitelj i vi. Roditelji, pročitajte savjete i usporite užurbani život.

Postanite “jutarnja ptica”. Ako ste roditelj koji je kod kuće ili imate fleksibilni radni raspored pokušajte svoje zadatke obavljati u jutarnjim satima kroz tjedan. Većina trgovina i poštanski uredi najveću gužvu dožive poslijepodne. Upravo zato “jutarnja ptica” ima svojih prednosti. Ionako većina trgovina i sl. započinje radom rano ujutro. Namjestite svoje alarme rano i iskoristite vrijeme.

Ujutro, vodite bilješke ili načinite listu što treba uraditi danas. Npr. ako se radi o kupnji u trgovinima odredite vremenski raspon koji mislite potrošiti za to. Ako planirate usisavati i pospremati odredite vrijeme kad ćete krenuti a kad završiti. Lista prioriteta je odličan način da pratite ispunjavanje radnih zadataka. To će vas učiniti motiviranima da odradite sve što ste zapisali.

Učite svoju djecu da se večer prije pripremaju za zadatke koje imaju u novom danu. Npr. mogu pripremiti sve što im je potrebno za novi dan poput odjeće koje će obući ili spremiti zadaću u školsku torbu.

Nema komentara

Komentiraj