Kako planirano biti pametan kupac

Kako planirano biti pametan kupac

759
0
Podijeli
Kako planiranom potrošnjom biti pametan kupac

Kako biti pametan kupac danas? Reklame su svuda oko nas; kupi, rasprodaja, popusti. Svi vole pregovarati, svi vole kupiti što im treba. Ključ je dobiti ono što vam treba, od najbolje kompanije koja će vam dati najbolje uvjete za vaš novac.

Marketing nam pomaže da upoznamo proizvode koji su nam dostupni. Samo kupci mogu utvrditi ako je proizvod dobar za njih. Razvite svjesnost o tome što trebate. Postoji razlika između onoga što trebate i onoga što biste htjeli imati. Spoznajte razliku prije nego otiđete u kupovinu. Pitajte se “Zašto trebam ovaj proizvod?”, “Što će se dogoditi ako ne kupim ovaj proizvod?”, “Da li ću dobiti najbolju uslugu od ove kompanije?”.

Gledajte dalje od cijene kad donosite odluku. Cijena je važna. Nedovoljna informacija može biti problem. Napravite svoju zadaću i istražite internet o proizvodima koji su vam zanimljivi za kupiti, tako ćete znati koji je nivo usluge kompanije u kojoj kupujete.

Ne idite u šoping gladni. Nije bitno što ne idete u kupovinu hrane. Jednostavno pojedite nešto prije nego odete u kupovinu. Pokazalo se da kupci koji su siti potroše manje novaca.

Prije kupovine morate znati koliko imate novaca na raspolaganju bilo da je riječ o gotovini ili pak o kreditnim karticama. Pregledajte stanje kreditnih kartica prije šopinga. Provjerite mjesečni buđet i koliko si možete priuštiti za potrošiti.

Napravite listu svega što biste morali kupiti. Znajte točno što tražite prije nego uđete u trgovinu jer u trgovinama vam sve može odvratiti pažnju od onoga što ste zapravo htjeli kupiti, a tako ćete potrošiti i one novce koje niste planirali. Uzmite popis stvari koji vam treba sa sobom u trgovinu i križajte ih kako ih stavljate u košaricu. Kad ste uzeli sve sa popisa brzo otiđite na kasu jer je vaš dan za šoping završio.

Kupovina mnogim ljudima uzrokuje emocionalno zadovoljstvo. Prije nego želite kupiti nešto što vam zapravo i nije nužno u tom trenutku, naučite si dati malo vremena prije donošenja odluke.

Nema komentara

Komentiraj