Stvorite sretan brak pun smijeha

Stvorite sretan brak pun smijeha

1007
0
Podijeli
Sretan brak pun smijeha

Nemojte ovisiti o braku da bi bili sretni. Vaša sreća kao pojedinca i kao partnera u braku mora doći iz vašeg srca. Biti oženjen/udana može doprinjeti vašoj sreći, ali nije i ne može biti jedini izvor vašoj sreći. Lako je kad je sve idealno, zabavno i romantično, ali nakon što umre ona početna iskra možda ćete i pomisliti da vaš brak neće potrajati. Međutim, ako želite živjeti sretan bračni život, onda morate raditi na održavanju romantike i nastaviti rasti sa svojim partnerom i kao pojedinac. Iako to nije uvijek jednostavno, to možete učiniti samo ako ste vi i vaš partner uistinu spremni ulagati trud u sve to. Pročitajte ovih 19 savjeta koji mogu vama i vašem partneru promjeniti bračni život na bolje.

 1. Pokušajte provoditi više vremena i energije na odnos u braku
 2. Odmah prestanite kritizirati vašeg partnera, pa makar to bilo samo u mislima
 3. Mislite na ono što volite kod partnera kako bi se vaš odnos poboljšao
 4. Ovaj tjedan uradite nešto lijepo za partnera, nešto što inače ne radite ali bez očekivanja nečega zauzvrat
 5. Obratite pozornost na ono što partner radi za vas ili što vam znači te mu recite riječ zahvale za to
 6. Tražite da više vremena budete sami, više romantike ili više pomoći oko kućanskih poslova. Jedini način da to dobijete jest da tražite to jedni od drugih
 7. Izaberite nešto što vam smeta kod partnera, te prilikom razgovora pokušajte samo slušati bez predrasuda u mislima
 8. Otvorite se i oslobodite se odmah
 9. Volite samoga sebe i budite svoji
 10. Budite pristojni jedan prema drugome
 11. Pokažite obostrano poštovanje
 12. Budite potpora jedan drugome
 13. Dogovorite se da ćete imati poštene svađe
 14. Svake večeri podijelite međusobno tri sretne stvari koje su se taj dan dogodile, razgovarajte zašto je došlo do tih situacija
 15. Razgovarajte sa partenrom o vašem zajedničkom životu, da li vam pomaže ili ne u ostvarenju zajedničkih ciljeva
 16. Napravite listu stvari koje vas čine sretnima
 17. Ispunite svoje emocionalne potrebe
 18. Dijelite si komplimente
 19. Ako ste nesretni u braku molimo vas da potražite profesionalnu pomoć kako bi donijeli racionalnu odluku

 

[box type=”shadow”]

Kako održati smijeh u braku

Smijeh je najbolji lijek i to je posebno istina u braku. Ako vi i vaš partner prolazite teška razdoblja primjenite savjete koje ste pročitali i slijedite ove radi lakšeg preživljavanja situacija.

Posudite ili skinite neku komediju ili smiješni serijal. Uzmite si vremena da se opustite uz svoju najdražu komediju jer to može biti najbolje terapija da se opustite uz smijeh.

Prestanite shvaćati sve stvari jako ozbiljno. Svatko zaglavi u problemima, no najvažnije se sjetiti da se u životu treba čim više smijati. Puno puta nakon svađe, slijedi pomirba i smijeh, pa zar to nije predivan trenutak!? Razvedrite se!

U z sve to ide i malo poniznosti. Nema boljeg načina da stišate tenzije tako da podjelite neki neugodan trenutak koji vam se dogodio ili neku smiješnu anegdotu iz vaše prošlosti koja vas gotovo uvijek nasmije. Poniznost je najbrži način za spuštanje na zemlju.

Izađite van u grad, na predstavu, kino, nađite se sa starim prijateljima sa kojim možete pričati o smiješnim situacijama iz vašeg života.

Nađite smijeh u malim stvarima. Sve što je smiješno ne dolazi samo iz zabave. Provodite vrijeme sa vašim partnerom jer najsmješnije stvari se događaju upravo između teških situacija u kojima se nađete.

Izvucite stari album sa slikama i video snimke, prošećite sa partnerom na mjestima gdje ste se upoznali da bi se prisjetili kako ste uživali u trenutku. Ako počnete cijeniti prošlost lakše ćete planirati budućnost.

Svaka veza prolazi teška razdoblja. Može biti uzrokovano raznim situacijama od financija, djece ili sitnih bračnih problema. Smijeh je odličan alat za ostati fokusiran i ojačati mentalno kao par.[/box]

Nema komentara

Komentiraj