Ukrašavanje jaja sa ljuskama od luka

Ukrašavanje jaja sa ljuskama od luka

1005
0
Podijeli
Ofarbano jaje

Kuhana jaja koja su ukrašena ljuskama od luka daju prekrasne uzorke na pisanicama. Za ovaj Uskrs ne morate koristiti neprirodne i dosadne boje za farbanje jaja koje koristite svake godine. Ovog puta budite jedinstveni i iznenadite sve ovom jednostavnom i brzom tehnikom ukrašavanja jaja za Uskrs.

Ljuske od luka možete skupiti bilo kada, pa čak i dva mjeseca prije Uskrsa. Ako u trenutku kad trebate nemate ljuske od luka, otiđite na lokalnu tržnicu i pitajte bilo kojeg prodavača luka da vam da nekoliko većih ljuski.

Jaja ofarbana lukomNamočite ljuske od luka u veliku zdjelu vode. Budite oprezni sa ljuskama jer kada su suhe prilično su krhke a vi trebate čim veće što vam olakšava posao.

Uzmite komad kockaste tkanine (veličine 20 cm) u koju ćete moći zamotati cijelo jaje i umočite također u vodu a zatim ocijedite tako da ostane vlažno. Isto, umočite i jaje u vodu jer to pomaže da se ljuske bolje prihvate na njih.

Budite strpljivi i spretni sa prekrivanjem jaja ljuskama od luka te ih omotajte po cijelom jajetu.

Jaja u gnijezduStavite ljuskom omotano jaje u središte kockaste tkanine. Omotajte tkaninu oko cijelog jajeta tako da se čvrsto pritisne oko jajeta. Ostatak tkanine zavežite na vrhu s koncem ili gumicom.

Ponovite postupak za sva jaja koja planirate ukrasiti te ih stavite kuhati u lonac kipuće vode. Kuhajte 20 – 30 minuta. Kad su gotova, ostavite ih da se osuše. Prelijte ih sa malo jestivog ulja jer tako će dobiti i sjaj. Odmotajte tkaninu i divite se jedinstvenom uzorku vaših pisanica.

Nema komentara

Komentiraj