Kako te kada koristiti kratki i brzi govor

Kako te kada koristiti kratki i brzi govor

658
0
Podijeli
Kako te kada koristiti kratki i brzi govor

Svi mi dođemo do trenutka kad moramo ukratko doći do poante. Možda se to desi na nekom sastanku gdje imate nekoliko minuta. Možda se to desi u razgovoru sa kolegom u liftu ili na hodniku. Mnogo puta imamo sadržaj, ali spori smo na vremenu. Ovi savjeti pokazat će vam kako te kada koristiti kratki i brzi govor.

Ne spominjite što god vam padne na pamet. Individualci vole spomenuti vrijeme kako bi razbili led, no morate znati da ste kratki na vremenu.

Vježbajte. Zapisujte svoje govore na papir i pomno ih uređujte. Odbacite tekstove koji se ne odnose na ono što želite istaknuti. Vježbajte pred ogledalom ili sa prijateljem. Razvite različite verzije za različite situacije. Raspravljajte samo o stvarima koje su važne za vaše stajalište.

Budite svoji. Opišite situaciju na prirodan način, naravno na razumljiv način sugovorniku. Projecirajte strast za temu kroz glas, ali nemojte pretjerivati sa osjećajima. Želite biti kratki i jasni.

Slušajte. Neka pojedinci postavljaju pitanja. Neka vaši odgovori budu po mogućnosti u jednoj ili dvije riječi. Ne odgovarajte na pitanja sa pitanjem.

Kontakt očima je vrlo važan faktor. Ne blejite okolo kad s nekim razgovarate. Budite pristupačni, pouzdani i poletni u vezi vaše teme razgovora. Koristite čvrst glas, ali održavajte lagani smješak.

Razgovor ili govor uvijek završavajte sa pozivom na akciju. Možete pozvati slijedećeg govornika da nastavi sa raspravom, možete ostaviti posjetnicu ili broj telefona, a možete i dati provizoran odgovor na pitanje koje ste postavili.

Nema komentara

Komentiraj