Kako se riješiti dosadnog prodavača

Kako se riješiti dosadnog prodavača

597
0
Podijeli
Kako se riješiti dosadnog prodavača

Ako naiđete na užasno dosadnog prodavača, tada znate kako to zna biti naporno. Pročitajte kako se riješiti upravo takvog dosadnog prodavača.

Ako se i suzdržavate dođe vam da zaurlate na njega da vas pusti na miru. Većina prodavača radi za proviziju pa su zato naporni i dosadni te naravno misle na sebe, a ne na vas.

Oslobodite se pritiska da baš morate nešto kupiti! Ne dugujete im ništa i samo je na vama da li ćete nešto kupiti ili ne. Prvo im se obratite smireno. Recite da samo razgledavate i da ako ćete naći nešto zanimljivo, da ćete se obratiti upravo njima.

Ne dajte se zastrašiti! Prodavači često znaju uvjeriti kupce da kupe neki proizvod. Mislite svojom glavom i znajte reći ne. Povedite sa sobom prijatelja. Ako vas ima više, mnogo je lakše reći prodavaču da malo olabavi i neće vas napadati kao dok ste sami.

Ako ste rekli prodavaču da samo razgledavate i on vas i dalje gnjavi, nasmijte se i ponovite da samo razgledavate i da ćete se obratiti njemu ako nađete nešto zanimljivo.

Ako vas i dalje gnjavi, jednostavno ga ignorirajte.

Ako vas i dalje gnjavi nakon što ste bili kulturni i zahvalili na pomoći, tražite da želite razgovarati s voditeljem trgovine. Recite mu da želite biti i razgledavati sami, te ako ćete trebati pomoć da znate gdje se obratiti.

Ako ne možete više izdržati gnjavažu, otiđite u drugu trgovinu. Možete čak i nazvati trgovinu i priložiti prigovor. Svatko zaslužuje da se prema njemu odnosi s poštovanjem u prvom kontaktu. Zato probajte biti kulturni i smireni prije negoli pokušate žešće metode.

Nema komentara

Komentiraj