Kako preživjeti neugodne kupce

Kako preživjeti neugodne kupce

706
0
Podijeli
http://www.savjetologija.com/wp-admin

Onaj tko radi sa kupcima zna da je teško biti suzdržan prema neugodnim kupcima. Takvima je cilj otežati vama posao. Evo kako preživjeti neugodne kupce.

Stalno se smiješkajte

U većini slučajeva neugodni kupci vas žele vidjeti uzrujane. Neki kupci imaju zločesti karakter i takvi namjerno pokazuju vrlo malo poštovanja prema prodavačima. Zato, na njihove prigovore i negativne sugestije reagirajte sa smiješkom. Tako bar neće imati razloga da vas tuže vašem šefu.

Ostanite mirni

Imati posla sa neugodnim kupcima otežava vaš daljnji rad. Jednom kad kupac ode uzmite trenutak da se smirite i otresete gorak okus te počnite posluživati druge kupce. Naučite tehnike disanja i ostale vježbe za smirivanje.

Kulturno ignorirajte

Ova tehnika je teška ali efektna. Ponekad kupac će htjeti bučiti i urlati na problem koji ne uključuje direktno vas. Možda mu je cijena previsoka ili pak ne može vratiti nešto što je već kupio. Rađe nego da odgovarate na svaku njegovu pritužbu pričekajte da se ispuca i izrazi kako god želi. Nakon toga se uljudno ispričajte za nesporazum. Na kraju će se umoriti, odustati i otići.

Žalite ih

Svatko tko se izražava neugodno i neprimjereno bez razloga, pogotovo prema nekome tko mu želi asistirati je vrlo nesretna osoba. Shvatite da takvi kupci imaju problem, a ne vi. Odradite svoj posao i asistirajte im. Njihov loš dan ne bi nikako smio utjecati na vaš.

Zapamtite ljubazne kupce

Na sve neugodne kupce ima i onih dobrih koji cijene prodavače kao što i prodavači cijene njih. U trenucima slabosti se obavezno sjetite ljubaznih kupaca i njihovim komentara prema vama. Kad se susretnete sa neugodnim kupcima, ljubazno ih pitajte da li žele da im asistira netko drugi. Prodavač se nikako ne smije naljutiti ili vikati na kupce.

Nema komentara

Komentiraj