Drugačiji uskrsni savjeti za obiteljsku zabavu

Drugačiji uskrsni savjeti za obiteljsku zabavu

1251
0
Podijeli
Uskrsni savjeti za obitelj

Ovi uskrsni savjeti omogućiti će vam da stavite svoj vlastiti kreativni potpis na Uskrs što uključuje uživanje i smanjivanje stresa. Praznici su divan “izgovor” da ponovno budete s obitelji, dijelite priče, tražite znakove nade, istražujete tehnike opuštanja i potičete kreativnost. Nije bitno ako slavite određeni blagdan ili samo želite vjerovati da divovski zeko ide od kuće do kuće sakrivajući jaja. Iskoristite ovaj blagdanski odmor za stvaranje svog obiteljskog dana.

Rečenice i pokloni

Započnite zabavu skrivajući plastična jaja sa riječima u njima. Kad djeca pronađu sva jaja i prikupe sve riječi mogu ih zajedno sa vama spojiti u smislenu rečenicu. Rečenica je trag sa kojim će doći do skrivenih uskrsnih poklona. Ako je više djece koristite različite boje papira za svako dijete i rečenicu.

Kreativnost i mašta

Budite kreativni i razmišljajte dalje od kutije bombona. Dar može biti ulaznice za film, odjeća, sjemenke za sadnju ili igračke. Vaša djeca će sigurno biti iznenađena ako im poklonite vrečicu divljeg sjemena cvijeća s uputama kako ih posaditi u dvorištu ili na okolnoj livadi. Možete se zabavljati satima.

Kreativnost i maštaStvaranje novih tradicija

Dekorirajte svoj uskrsni kutak. Postavite dekicu ili bilo kakvu podlogu proljetnih boja u dvorište ako živite u kući ili u dnevnu prostoriju ako živite u stanu. Dekorirajte šarenim perjem, plastičnim jajima i cvijećem po vlastitom odabiru. Igrajte igru tko će izraditi najzabavniji šešir od slame ili čak tko će lijepše ukrasiti stari kišobran. Nosite svoje šešire i kišobrane u lov na uskršnja jaja. Činite to svake godine i postat će vaša uskrsna tradicija.

Potaknite emocionalnu inteligenciju i upravljanje stresom

Isprintajte pozitivne izjave, rečenice ili afirmacije i zalijepite ih na jaja. Npr. “Ja rastem”, “Ja sam pun života”. Iskusite i razgovarajte o energiji koju imaju zečevi. Skačite okolo kao zec ili lebdite na povjetarcu poput ptice. Razgovarajte kada je dobro koristiti energiju zeca, a kada je korisno imati energiju ptice. Razgovarajte kreativno o bojama jaja i cvijeća. Da li različite boje izazivaju različite osjećaje? Da li se od svijetlo plave boje osjećate opušteno? Da li vas naranče čine sretnima? Kako se osjećate kad držite jaje u ruci? Je li opuštajuće vrtjeti jaje u rukama? Možete li pogledati jaje i samo misliti na jaje? Kakav je osjećaj zaustaviti brbljanje u svojoj glavi?

Budite šareni

Pronađite nove načine za bojanje jaja. Na dio jaja zalijepite samoljepljivu traku prije uranjanja u boju. Ostavite da se jaje osuši i uklonite traku da biste dobili i vidjeli zabavni učinak. Neka starija braća i sestre pomažu mlađoj, tako će stvarati svoje vlastite uspomene. Neka djeca oboje dodatnih nekoliko jaja koja će pokloniti susjedu, prijatelju ili onima kojima treba podići raspoloženje.

Šarene boje UskrsaAktivnosti za djecu na otvorenom

Pozovite prijatelje vaše djece i u dvorištu organizirajte ukrašavanje bicikla sa proljetnim motivima. Svi zajedno otiđite na proljetnu šetnju šumom, uzmite foto aparat ili kameru kako bi vam ostale živopisne uspomene. Izrađujte kućice za ptice od raznih materijala (mašti na volju).

Učite i dijelite

Naučiti što jaja simboliziraju u raznim kulturama. Raspravljajte o svojem religijskom simbolizmu ili osmislite svoj vlastiti osobni smisao. Potaknite djecu da razmišljaju što jaje znači za njih kao npr. proslava novog života, ponovno rođenje, novu šansu, novu nadu, krug života, obilje radosti i sl.

Djeca i UskrsMnogo je kreativnih i zabavnih obiteljskih mogućnosti za uskrsne praznike. Uživajte u pronalaženju načina da čim više uključite djecu u proslavu uskrsnih blagdana radi stvaranja tradicije i zbližavanja obitelji. Želimo vam sretno i šareno proljeće.

Nema komentara

Komentiraj