10 jednostavnih savjeta za Božić bez stresa

10 jednostavnih savjeta za Božić bez stresa

1027
0
Podijeli
10 jednostavnih savjeta za Božić bez stresa

Naravno, volite božićne blagdane ali jednostavno ne toliko svega u tome. Ove godine pokušat ćete smanjiti i izbaciti stres za vrijeme Božićnih blagdana kako bi najljepši obiteljski događaj bio miran i u pravom smislu tradicionalan.

Postavlja se pitanje, kako raditi manje, a uživati više za vrijeme božićnih blagdana?

Ako razmišljate sa ciljem da sebi i svojim bližnjima pojednostavite Božić, preporuka je da uzmete dovoljno vremena da napravite plan za smanjenje stresa, listu svega što vam treba i računicu kako ne bi morali potrošiti puno novca (jupi! božićna ušteda). Nikako nemojte zaboraviti u sve to uključiti nezaobilaznu božićnu tradiciju. Postavljanjem jednostavne strategije na vrijeme spriječit ćete da vas usisa božićno ludilo.

Naoružajte se sa ovih 10 jednostavnih savjeta kako bi smirili blagdanski kaos i uživali u Božiću ove godine.

Lista predbožićnih obaveza

Napravite listu predbožićnih obaveza. Pitajte se, “Ako ne uradim ovo, što bi se moglo dogoditi? Cilj vam je napraviti listu sa čim manje aktivnosti.

Lista božićnih poklona

Skratite popis božićnih poklona. Nemojte suludo trošiti i obuzdajte se poklanjati nešto što je izgubilo smisao ili više nije pogodno, pogotovo kod djece koja su već prevelika za neke djetinjaste poklone. Ako dobro razmislite o tome kome ćete što pokloniti, a možete se poslužiti i internetom kako biste potakli maštu, ove godine poklonite nešto od srca, a ne od novca.

Mašnica za poklon

Sve poklone zamotavajte usput, nikako nemojte ostavljati za zadnji dan. Tko želi provesti Badnjak zamatajući poklone? Ljepljivi papirići sa imenima će vam pomoći da znate koji je čiji poklon.

Okrenite kuhinji leđa

Kupite, ne pecite! Ove godine okrenite leđa pećnici. Supermarketi i pekare su dobar izvor za ukusne, već pečene blagdanske poslastice.

Telefoni i pošta

Nemojte zvati telefonom i nemojte slati čestitke poštom. Online možete naći servise koje nude slanje besplatnih božičnih čestitki. Ne samo da su besplatne i zabavne već su i jednostavne za slanje. Tako više nećete morati čekati na pošti u dugačkom redu.

Smanjite raskoš dekoracija

Zamijenite skupu vanjsku rasvjetu za jednostavni božićni vijenac na vrata, umjesto velikog podnog bora, stavite manji stolni bor ili jelku. Fokusirajte se na svečani osjećaj u vašem domu, bez cjelodnevnih dekoracijskih uređivanja.

Dubinsko čišćenje

Usredotočite se na redovito čišćenje kuhinje i dnevnog boravka, manje korištene prostorije možete očistiti nakon božićnih blagdana.

Pranje suđa na minimum

Ručno pranje suđa može oduzeti puno dragocjenog vremena, zato vam je jednostavnije koristiti plastične ili kartonske tanjure kao i plastični pribor za jelo koji nakon konzumiranja možete odmah baciti u smeće.

Piknite si s nogu

Hrana na čačkalicu, a ne gozba. Plate sa ukusnim narescima su baš pogodne i ne iziskuju kuhanje. Možete uživati i sa nogu bez da sjedite za stolom.

Ostanite kod kuće

Obiteljska atmosfera, pjesma, maženje i lijepe riječi pravi su duh božićnih blagdana.

Nema komentara

Komentiraj