Čišćenje doma i osvježavanje bez kemikalija

Čišćenje doma i osvježavanje bez kemikalija

1139
0
Podijeli
Čišćenje doma

Jeste li ikada ušli u nečiju kuću, kad tamo miriše kao u raju, a vi jednostavno ne možete shvatiti kako im to uspjeva? Pitate se koriste li strujne osvježivače zraka, aerosol sprej ili koji drugi proizvod kojime uništavamo ozon. U nastavku pročitajte kako obaviti osvježavanje i čišćenje doma bez štetnih kemikalija.

Za čišćenje doma i osvježavanje vam je potrebno:

  • Eterično ulje
  • Cvijeće
  • Drveni ugljen
  • Vrećice
  • Svijeće
  • Talog kave

Eterično ulje

Koristite eterična ulja kako bi učinili vaš boravak u zatvorenom prostoru ugodnijim. Stavite kap ulja na ili kraj ventilatora kako biste stalno imali odabrani miris. Stavite nekoliko kapi ulja u sprej bocu i napunite ostatak s vodom. Sprejajte po sobi poput osvježivača zraka ili čak izravno na neke dijelove namještaja. Koristite eterično ulje u plameniku gdje toplinom svijeće isparava ulje pomiješano sa vodom te ispunjuje cijelu kuću prekrasnim mirisima. Stavite 2 kapi eteričnog ulja na toaletni papir za osvježavajući novi miris.

Drveni ugljen

Drveni ugljen je prekrasan način da prenosite miris kroz cijelu kuću. Ugrijte ugljen pomoću plamena, a zatim staviti par kapi eteričnog ulja na njega. Možete također koristiti i sušeno cvijeće i bilje umjesto eteričnog ulja.

Kava

Ako pijete kavu, spremite korištenu mljevenu kavu i stavite je u zdjelu, filter ili slično. Stavite zdjelu pod kauč ili negdje na neupadljivo mjesto da apsorbira sve loše mirise koji mogu vrebati u vašem domu. Očistite zdjelu i zamijenite zrna kave nekoliko puta na tjedan.

Mirisna kavaMirisni štapići

Mirisni štapići mirišu lijepo, ali mogu načiniti nered, tako da morate imati držač štapića i podlogu. Zapalite vrh mirisnog štapića do velikog plamena, a zatim plamen ugasite. Dim će napuniti sobu lijepim mirisom, ali može biti još učinkovitiji kada je postavljen ispred ventilatora pa se tako miris proširi po cijeloj sobi.

Svijeće

Svijeće su lijep način da se osvježite sobu, ali budite sigurni da kupite one koje su sačinjene od prirodnih sastojaka ili ćete u suprotnom spaljivanjem širiti kemikalije kroz vaš dom. Ako nabavite puno svijeća koje su premale da se pale, otopite ih u jednu veliku posudu, dodajte fitilj i napravite više mirisnu, prekrasnu i jedinstvenu svijeću.

Cvijeće

Svježe rezano cvijeće stavljeno u vaze na stolić može donijeti prekrasan miris u svaku prostoriju. Preporučamo zumbule kao atraktivno, jako-mirisno cvijeće u proljeće. Ljeti i u jesen ima mnoštvo cvijeća na odabir.

Suho cvijeće kao lišće metvice ili lavandu možete staviti zimi u vrećice na kredenac ili u ladice. Također možete staviti sušeno cvijeće u zdjelu što vam je krasan ukras na stolu tijekom zimskih mjeseci.

Svježe cvijećeŠto trebate zapamtiti za čišćenje doma i osvježavanje

  • Budite kreativni, isprobajte mnogo opcija dok ne pronađete onu koja čini vaš dom mirisnim
  • Koliko je vaša kuća čišća to bolje će mirisati (sa ili bez osvježivača)
  • Budite oprezni kada koristite ugljen, uljni plamenik, tamjan ili otvoreni plamen
  • Budite oprezni da ne ostane flek kada koristite ulje na namještaju

Nema komentara

Komentiraj