Skidanje smole sa auta

Skidanje smole sa auta

2173
0
Podijeli
Kako odstraniti smolu sa automobila

Manje uzbudljivije od otkrivanja da se na vašem limenom ljubimcu našla smola je skidanje smole sa auta. Postoji bojazan da prilikom odstranjivanja oštetite boju. Obično pranje vjerojatno neće pomoći u odstranjivanju. Naučite postupak kako na siguran način skinuti smolu sa auta.

 

Prvo operete auto od prašine da biste lakše vidjeli ostatke smole i da ne biste oštetili boju prilikom čišćenja smole.

Uzmite stari pamučni ručnik, spužvu ili staru odjeću. Odaberite jedno i namočite sa odstranjivačem laka za nokte ali bez acetona. Prislonite namočeni dio krpe direktno na mjesto gdje je ostatak smole i trljajte. Što je smola svježije, lakše ćete je odstraniti.

Ako je smola duže na vašem automobile postupak ćete morati ponoviti nekoliko puta, no ne brinite uspjet ćete odstraniti smolu sa automobile.

Trljajte nježno (samo onoliko koliko treba) koristeći kažiprst ili palac. Budite strpljivi i obavezno nekoliko puta ponovno namočite krpu sa odstranjivačem laka za nokte bez acetona.

Nemojte koristiti čiste dijelove krpe za svaku mrlju od smole. Kad odstranite prvu mrlju, smola će već biti zalijepljena na krpi s kojom trljate, pa samo dalje dodajte još laka za nokte bez acetona na isto mjesto i trljajte ostale mrlje od smole. Ovo je korisno jer ćete brže odstranjivati mrlje.

Nakon što ste odstranili sva mjesta gdje se našla smola, ponovno operite auto, osušite ga i na kraju obavezno ispolirajte (sa tekućinom za poliranje).

Odstraniti smolu sa automobile možete još sa WD-40 tekućinom i maslinovim uljem, samo ponovite proces.

Nema komentara

Komentiraj