Kako očistiti predmete od bronce

Kako očistiti predmete od bronce

2626
0
Podijeli
Kako očistiti predmete od bronce

Posjedovati namještaj ili druge ornamente od bronce zahtjeva redovito i pravilno održavanje. To vam osigurava duži vijek trajanja. Ako primjetite da je vašim brončanim predmetima potrebno čišćenje, evo kako ćete to uraditi.

Čišćenje prašine. Obrišite prašinu koristeći mekani dio stare krpe, a možete koristiti i usisivač. Da biste u potpunosti odstranili prašinu koristite nastavak četku za usisivač.Stara četkica za zube je također odličan alat za čišćenje bronce. Odstranjivanje prljavštine. Sapun i voda su jedine stvari koje trebate. Koristite destiliranu vodu kad čistite broncu. Izbjegavajte vodu punu kamenca.

Kad čistite broncu sa vodom i sapunom, ne zaboravite pobrisati i ostatke od vode i sapuna tj. ispolirajte broncu.

Korozija. Ona nastaje nakon dužeg vremena. Korozija je uzrokovana prljavštinom i razgradivim uljem.

Da biste se rješili korozije tretirajte otapalom ili rastvaračem. Neka se otapalo osuši te odstranite ostatke i prašinu.

Kako očistiti oksidiranu kovanicu

Saznajte kako koristeći jednostavne kemijske reakcije možete prljave i oksidirane kovanice pretvoriti u nove i sjajne. Možda kovanice više ne vrijede ali biti ćete zadovoljni ishodom. Pa krenimo.

Cilj ovog eksperimenta je demonstracija kemijskih reakcija koja se događa kad dodate kiselinu na oksid.

Uzmite čašu i nju stavite 2 male žlice limunovog soka i jednu malu žlicu soli. Pomiješajte sastojke u čaši sve dok se sol ne otopi. Tada uzmite kovanicu i stavite je u otopinu. Kovanica mora biti kompletna u otopini. Ostavite nekoliko minuta i izvadite kovanicu. Kovanica je čista i sjajna!

Nema komentara

Komentiraj