Kako izbjeći ili osloboditi odjeću od statičkog elektriciteta

Kako izbjeći ili osloboditi odjeću od statičkog elektriciteta

5654
0
Podijeli
Osloboditi odjeću od statičkog elektriciteta

Statički elektricitet se događa kada se pozitivni i negativni naboji na površinama privlače. Na tkaninama se općenito događa statički elektricitet tijekom sušnih vremenskih uvjeta kao i nakon što su tkanine sušene u sušilici. Statički elektricitet obično uzrokuje da se odjeća nabire, drži za kožu, posebno za noge. Budući da je statički elektricitet neugodan, većina ljudi se želi toga riješiti. Srećom, djelotvorne metode pražnjenja statičkog eleltriciteta s odjeće dostupne su prilikom pranja i nošenja odjeće. Odmah uklonite statički elektricitet s odjeće kako biste je opet ugodno nosili.

Pražnjenje statičnog elektriciteta prilikom pranja odjeće

Odložite odjevne predmete koji imaju tendenciju nakupljanja elektriciteta u stroj za pranje rublja, te postavite stroj temperaturno na odgovarajuće postavke za tu određenu odjeću. Temperaturne specifikacije uglavnom su navedene na etiketi odjeće.

Zaustavite stroj za pranje rublja za vrijeme ciklusa ispiranja. Ulijte 1/2 šalice destiliranog octa u pranje. Ocat prirodno razbija statični elektricitet.

Pustite stroj za pranje rublja da završi ciklus ispiranja. Kada je gotovo, prebacite odjeću u sušilicu.

Navlažite ručnik s vodom. Stavite navlaženi ručnik u sušilicu, a zatim postavite sušilicu na nisku temperaturnu postavku. Vlažni ručnik uklanja statički elektricitet u sušilici.

Izvadite odjeću iz sušilice nakon 10 minuta.

Rješite se statičnog elektriciteta iz odjeće bez pranja

Utrljajte hidratantni losion na tijelo (posebno na ruke i noge) kako biste sa kože uklonili suhoću. Vlaga brzo prazni statički elektricitet.

Prođite metalnom vješalicom preko odjeće kako bi se neutralizirao sav preostali elektricitet na tkanini.

Pregledajte svoju odjeću ukoliko ima još preostalog električnog naboja. Ako odjeća još uvijek prianja uz vaše tijelo, trljajte suhom krpicom koja na sebe navlači elektricitet izravno na odjeću da bi ispraznili preostali statički elektricitet.

Nema komentara

Komentiraj