Malo o čovjekovom limenom ljubimcu

Malo o čovjekovom limenom ljubimcu

1085
0
Podijeli
Malo o čovjekovom limenom ljubimcu

Automobil je jedan od najfascinantnijih stvari koju čovjek može posjedovati. Pročitajte malo o automobilima ako ovo ne znate.

Semafori su se koristili i prije otkrića motornog vozila.

Električni automobili su uvedeni 1896.godine, a do kraja stoljeća gotovo 50% automobilima širom svijeta bilo je električno.

Ipak, od 1905. godine 80% automobila su bili na benzinski pogon i 1920. godine električni automobil je već bio povijest.

Mercedes Benz automobili nazvani su po Mercedes Jellinek, kćeri austrijsko-mađarskog diplomata i trgovaca automobilima Emila Jellineka.

1941. godine Tvrtka Ford Motor proizvodi eksperimentalni automobil s plastičnom karoserijom sastavljeno od 70% celuloznih vlakana konoplja. Automobil je dizajniran da vozi na gorivo od konoplje. Zbog zabrane konoplje i alkohola, auto nikada nije doživio masovnu proizvodnju.

Galon benzina stvara 8,8 kg CO2 (Ugljikov oksid).

Oko četvrtina svijeta još uvijek vozi po lijevoj strani ceste i to uglavnom u zemljama koje su stare britanske kolonije.

Prvi auto utrka održana je u Chicagu u 1895. godine, prvo mjesto osvojio je J. Frank Duryea pri prosječnoj brzini od 12 km/h.

Nadamo se da i vi imate po koju zanimljivost o automobilima, čekamo vaše komentare koje možete ostaviti i na Facebooku.

Nema komentara

Komentiraj