5 šokantnih božićnih činjenica :)

5 šokantnih božićnih činjenica :)

1943
0
Podijeli
5 šokantnih božićnih činjenica

Otkrivamo kako jesti božićno drvce, kako se Božić slavi u svemiru i akcijske tajne koje su se događale tijekom snimanja nekih od božićnih filmova.

Najskuplje božićno drvce

Mislite da ste premašili svoj ​​proračun za ovu godinu? Kad čujete ovu šokantnu činjenicu osjećat ćete se malo bolje glede vaše božićne potrošnje. Čovjek po imenu Yves Piaget potrošio je nevjerojatnih 10.4 milijuna funti na uređenje božićnog drvca. Drvce je bogato ukrašeno sa 83 komada nakita.

Magija Djeda Mraza

Očito je da svi znamo da Djed Mraz ima magične moći, no znanstvenici su izračunali koliko čaroban Djed Mraz stvarno je. Istraživači su otkrili da ako Djed Mraz mora dostavi sve svoje darove na Badnjak, mora putovati 3.765 864,96 kilometara na sat i posjetiti 822 doma u sekundi.

Juha od božićnog drvca

Jeste li mislili da je za vitamin C najbolje jesti mandarine? Razmislite još jednom. Ispada da se zapravo može jesti božićno drvce odnosno neke dijelove i da su iglice bogati izvor vitamina C.

[box type=”shadow”]

Borove iglice sadrže 5 puta više vitamina C nego limun

Razmišljajte o tome kao o biljnom čaju. Uzmite šaku iglica ili 1/4 šalice svježe sjeckanih iglica i stavite ih u kipuću vodu na 10 do 15 minuta. Juha od borovih iglica je spremna i sadrži 99 % vitamina C. Juha će imati okus borove šume kojoj možete dodati malo iscijeđenog limuna.[/box]

Božić u svemiru

Neki ljudi žele pobjeći od Božića, no činjenica da su se božićne pjesme pjevale i u svemiru dokazuje da je Božić neizbježan. Prva pjesma koja je zasvirala u svemiru bila je “Jingle Bells“.

Sam u kući

Svi volimo film “Sam u kući”, no jeste li znali da je Daniel Stern, glumac koji je glumio negativca Marva, nije volio pauke? Nije želio raditi scenu sa tarantulom, ali je pristao na snimanje ako sve završi u jednom kadru. Prizor je snimljen, ali Danielu Sternu nije bilo dopušteno da vrišti jer to bi zastrašilo tarantulu, pa je tako vrisak morao biti dodan kasnijom montažom.

Nema komentara

Komentiraj