Moći i čuda banana

Moći i čuda banana

1304
0
Podijeli
Moći i čuda banana

Nakon što ovo pročitate vaš pogled na banane neće više biti isti. Pročitajte koje su moći i čuda banana.

Nikad ne stavljajte banane u hladnjak. Banane sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu kombinirane sa vlaknima. Banana daje trenutne podržavajuće, krepke i hranjive količine energije. Istraživanja su pokazala da konzumacija samo dvije banane dnevno osigurava energiju dovoljnu  za 90 – minutni naporan rad. Nije dakle, čudo, da se banana smatra voćem br. 1 kod vodećih svjetskih atletičara.

No energija nije jedino što banane daju. Banana nam pomaže da ostanemo u dobroj formi. Može nam pomoći u prevladavanju ili spriječavanju znatnog broja bolesti i stanja postajući tako sastavni dio naše dnevne prehrane.

Banane su izrazito korisne kod sljedećih stanja i bolesti:

  • DEPRESIJA – Banana sadržava Tryptophan , vrstu bjelančevine koju tijelo pretvara u serotonin koji je poznat po tome da nas opušta, poboljšava nam raspoloženje i općenito se osjećamo sretnijima.
  • PMS – Zaboravite tablete pojedite bananu. Vitamin B& koji se nalazi u banani regulira razinu glukoze u krvi koja utječe na naše raspoloženje.
  • ANEMIJA – Banana je bogata željezom i može potaknuti stvaranje hemoglobina u krvi i tako pomoći kod nekih slučajeva anemije.
  • KRVNI TLAK – Ovo jedinstveno voće izrazito je bogato Kalijem, a sadrži malo soli što ovo voće čini savršenim kod problema sa tlakom.
  • ZATVOR – Banana sadrži vlakna; kod ih uključimo u prehranu, pomažu nam uspostaviti normalnu funkciju stolice.
  • ŽIVCI – Banane sadrže visoke količine B vitamina koji pomaže smirivanju živčanog sustava.
  • STRES – Kalij je vitalni mineral koji pomaže u normaliziranju otkucaja srca, šalje kisik u mozak i regulira količinu vode u tijelu.Kada smo pod stresom naš se metabolizam ubrzava i tako se količina kalija smanjuje. Ravnotežu možemo vratiti uz pomoć zalogaja bogatog kalijem – banane!

Možda je banana razlog što su majmuni cijelo vrijeme tako sretni!

Kako brzo vratiti sjaj vašim cipelama? Unutrašnjom stranom bananine kore istrljajte cipele i ulaštite suhom tkaninom.

Nema komentara

Komentiraj