Vježbe za koncentraciju

Vježbe za koncentraciju

2774
0
Podijeli
Vježbe za koncentraciju

Postoje mnoge jednostavne vježbe koje možete raditi da biste trenirali mozak kao što bi trenirali i bilo koji drugi dio tijela. Ove vježbe za koncentraciju, mozak i sreću poručuju kako biti zdraviji i sretniji čovjek.

Svakodnevno rješavajte križaljke tako će vam mozak tijekom cijelog dana biti aktivan.

Igrajte igru špijuniranja sami sa sobom tako da nabrojite pet stvari u sobi počevši određenim slovom.

Od različitih vježbi za mozak je i vježbanje očiju gdje odabirete stvari određene boje. Npr. Pokušajte se fokusirati na sve što je zelene boje u sobi i ignorirajte sve ostale boje.

Vježbe za mozak i nisu tako teške, samo si zadajte zadatak i pokušajte ga izvršiti. Što više vježbate mozak toliko postaje brži, a to ćete primjetiti u svakodnevnom životu sa brzinom davanja informacija.

KoncentracijaFokusirajte svoje misli

Kad govorimo o koncentraciji i stvarnom fokusiranju na nešto, mnogi će reći da je to dosta teško. Sa problemima i stresom koji vam se motaju po mislima, može zasigurno se teže koncentrirati.

Evo jednostavne tehnike za pomoć pri fokusiranju i vježbe za koncentraciju

Prvo, zatvorite oči.

Blokirajte sve misli te ako neka misao uđe stopirajte se odmah.

Vizualizirajte veliki crveni znak stop sa bijelim slovima i recite stop nekoliko puta sami sebi. Istodobno stisnite šake na rukama.

Ponovite nekoliko puta i biti ćete spremni na koncentraciju i fokusiranje na ono što vam je potrebno učiniti. Koristite tehniku kad god je trebate.

SrećaPovećajte produkciju endorfina

Endorfini su neuroprijenosnici od kojih se osjećate bolje. Povećanje produkcije istih pomoću vježbi je jedan od najefektivnijih načina smanjenja stresa. Smanjenjem stresa se osjećate bolje i optimističnije. Ovaj savjet ukazuje kako biti zdravija i sretnija osoba.

Povećajte otkucaje srca šetnjom ili trčanjem najmanje 15-30 minuta na dan. Ako možete, šetajte ili trčite u slikovitom okruženju. Vježbanje u prirodnom  daje vam stabilnost, opuštenu amosferu koja pomaže u smanjivanju stresa.

Fokusirajte se na disanje, pozitivnu vizualizaciju i vježbe rastezanja (pilates, yoga..). Korištenjem fokusa osjetit ćete multipliciranje endorfina. Odličan način da spoznate činjenicu da ne mislite više samo na probleme. Nakon vježbi osjećat ćete se kao novi čovjek.

Vježbajte sa utezima jer su najbolji put za dizanje produkcije endorfina. Ako vam je to novo počnite sa manjim težinama uz puno ponavljanja.

Nakon šetnje, pilatesa ili yoge, teretane otiđite na masažu cijelog tijela. Ako vam je masaža preskupa, ubacite se u kadu s vrućom vodom, stavite svijeće okolo kade i slušajte najdražu glazbu.

Nema komentara

Komentiraj