Naučite kako jednostavno cijeniti život

Naučite kako jednostavno cijeniti život

1363
0
Podijeli
Naučite kako jednostavno cijeniti život

Ako su vas stres, brige i žurba učinili umornim, depresivnim i tužnima, pročitajte kako se vratiti u vrijeme kada ste cijenili svoj život.

U ovim prenatrpanim trenucima čini vam se da se ne može dogoditi ništa što bi vas stavilo ili vratilo na mjesto ili vrijeme gdje biste stvarno cijenili život kojeg živite. Nema potrebe čekati da padne bomba. Možete početi cijeniti život odmah!

Napišite bar 5 stvari kojima ste zahvalni svakog dana. Neki dani su teži od drugih, no uvijek postoji nešto čemu možete biti zahvalni, bilo da je to krov nad glavom ili sunčani dan.

Smijte se svaki i cijeli dan. Smijte se smiješnom i blesavom. Smijte se glupim šalama ili kako pas trči za svojim repom. Provodite vrijeme sa ljudima koji vole smijeh i smatraju smijeh zaraznim. To je tako dobar i jednostavan osjećaj!

Provodite vrijeme sa djecom. Bilo da se s njima igrate ili ih samo gledate. Biti ćete primorani da naučite kako uživati u životu, a tome su djeca profesionalci.

Razmišljajte pozitivno da biste osjetili razliku. Početak dana u negativnom kontekstu ocrtava vaš cijeli dan. Očekujete najgore i dobijete najgore. No počnete li pozitivno, iznenadit ćete sami sebe kako život može biti lijep.

Uočite čudo prirode. Bilo da gledate dugu na nebu ili slušate kišu kako pada, doći ćete u poziciju da iskusite čudotvorno u svakodnevnom životu.

Usporite. Sa svim dokazima da je život ubrzan, on nije utrka. Nađite vremena svaki dan i usporite da biste zamirisali ruže, figurativno i doslovno. Jedite polako da osjetite okus svakog zalogaja. Stanite i slušajte pjesmu na radiju, umjesto da ona bude samo pozadina. Usporavanjem življenja dobit ćete vremena da cijenite život.

Pomognite drugima. Pomaganje drugima stvarno oslobađa dobar osjećaj stavljen u lančanu reakciju pozitivnog. Shvatite da uistinu činite ovaj svijet drugačijim.

Nema komentara

Komentiraj