Kako poboljšati kreativnost

Kako poboljšati kreativnost

1447
0
Podijeli
Kako poboljšati kreativnost

Tražite načine da budete više kreativni? Biti kreativan je važan proces za mnoge. Ovi savjeti pomoći će vam da podignete i poboljšate nivo kreativnosti kao i da stimulirate kreativne misli.

Nema poricanja da su neki ljudi previše desponirani da bi kreativno razmišljali, svi mi možemo biti kreativni kad to zatreba. Imati kreativan pogled u svojem karakteru pomaže vašem iskustvu i vještinama, a to je baš ono što vam je prijeko potrebno.

Razviti kreativnost je lako. Potrebna vam je inspiracija svijeta okolo vas da potegne kreativnost u vama.

Zato, na topli dan prošećite parkom ili otiđite na neko od inspiracijskih lokacija. Na toj lokaciji gledajte okolo sebe i počnite razmišljati o temama s kojima se borite. Biti ćete iznenađeni što će vam doći na pamet.

Ključ svega je da ideje koje dobijete zapišete na papir, a analizirat ćete ih kasnije. Zapamtite, to je kreativan proces ili logička analiza ideja, a ne racionalizacija.

Isto, možete posjetiti neku umjetničku izložbu ili muzej, bilo kakvo okruženje koje vam može potaknuti inspiraciju će biti dostatno i pomoći će vam da kreativni sokovi poteknu.

Napravite si mirno i tiho mjesto gdje vaš um može biti opušten. Pokušajte se ne brinuti o okolini, već se koncentrirajte na miran i tihi trenutak koji ste stvorili. Slušajte svoje misli, što vam dolazi dok uživate u tišini.

Nekad se mora dogoditi upravo ono suprotno. U ovom slučaju pronađite glazbu u kojoj uživate i koja vam potiče nove misli. Klasična glazba je popularna za relaksaciju, a i inspiraciju.

Ponovno, zapisujte ideje na papir. Zapisivanjem misli i ideja pomaže vam da ste fokusirani na stvaranje novi ideja i otkrića.

“Igrajte igru” slijedi vođu. Pratite svoje idole, to će vas odvesti korak naprijed i biti ćete kreativniji.

Počnite sa 5 minutnom rutinom svakog jutra. Odmah nakon što ste se probudili, prije nego ste ustali iz kreveta, uzmite mali blok ili slično i zapišite unutra sve što vam padne na pamet. Ovo je snažan alat za poticanje kreativnosti i svjesnosti. Nakon 5 minuta odložite sve i nastavite svoje normalno jutro.

Dozvolite sebi 2 minute dnevno da biste probudili dijete u sebi. Pravite balone, plešite, skačite i puno se smijte.

Na kraju svakog dana uzmite 3 minute da biste razmišljali o vašim kreativnom razvijanju. Koje teme i obrasci nastaju iz vaših jutarnjih misli? Koje su slijedeći koraci da biste ideju odveli na drugi nivo?

Nema komentara

Komentiraj