Ostanite mentalno snažni i poboljšajte samopoštovanje

Ostanite mentalno snažni i poboljšajte samopoštovanje

1593
0
Podijeli
Ostanite mentalno snažni i poboljšajte samopoštovanje

Kako starimo tako naš um gubi svoju oštrinu. Počinjemo zaboravljati stvari kao imena ili što kupiti. Starenje ne mora biti sinonim tupljenja. Ostanite mentalno snažni i poboljšajte samopoštovanje uz ove savjete.

Vježbe za lijevu stranu mozga

Lijeva strana mozga odgovorna je za donošenje zaključaka, govor i matematičke sposobnosti. Da bi lijeva strana mozga radila punim kapacitetom, pokušajte učiti novi jezik, rješavati križaljke ili igrajte Sudoku. Možete ako imate volje učiti svirati klavir.

Vježbe za desnu stranu mozga

Desna strana mozga zadužena je za vašu kreativnost. Održavajte kreativnost sviranjem nekog instrumenta, naučite novu vještinu ili hobi.

Cjelokupne vježbe za mozak

Naučite meditirati. Meditacija smanjuje stresove i tjeskobe, te aktivira centar za sreću i zadovoljstvo. Za vaše cjelokupno zdravlje bavite se meditacijom. Koristite zagonetke i križaljke da biste vježbali mišiće mozga.

Vježbajte memorijske sposobnosti

Sjećajte se svojeg djetinjstva, pokušajte se svega sjetiti. Vaš mozak raste i napreduje kad vježbate memoriju.

Angažirajte se društveno

Imati cijeli tjedan društveno ispunjen smanjit će trošenje i otupljivanje mozga.

Još neke tehnike

Postoji puno tehnika za poboljšanje samopoštovanja da biste se više voljeli. Ovdje ćemo navesti nekoliko da vam pomognu da se zavolite više i pojačate samopouzdanje. Samopouzdanje ujedno poboljšava i odnos sa drugima.

Svakog dana napišite na papir najmanje pet stvari koje volite na sebi i zašto. Možete i napisati što drugi vole kod vas i zašto. Preporučamo da to radite najmanje mjesec dana, no bolje za vas da to radite i duže.Pitajte sami sebe što je simpatično u stvarima koje ne volite  na sebi. Zapišite to na papir.

Npr. Ako netko ne voli sebe zbog nečeg što uzrokuje nelagodu može zapravo otkriti da su neke nelagodne stvari dobra prilika da se sam sebi nasmije i bude ponizan što smanjuje stres.

Pogledajte druge ljude koji imaju karakteristike koje želite imati, tada pogledajte u sebe za tim istim karakteristikama. Nemojte odmah misliti da vi to nemate u sebi. Morat ćete dublje ući u sebe da biste to našli. Možda nađete samo sjeme koje ćete morati uzgajati da bi se širilo i raslo.

Rado prihvaćajte komplimente sa jednostavnim riječima „Hvala“. Nakon što ćete to uraditi dovoljno puta počet ćete se osjećati bolje, ugodnije, a i oni koji će vam dijeliti komplimente osjećati će se bolje. Vaše samopouzdanje će rasti i činiti vas sretnijim osobama.

Nema komentara

Komentiraj