Kako odraditi prezentaciju bez nervoze

Kako odraditi prezentaciju bez nervoze

1360
0
Podijeli
Odraditi prezentaciju bez nervoze

Nismo svi karizmatične osobe pa da možemo stati pred veliki auditorij i prezentirati. Da, teško je, ali nije nemoguće. Pročitajte kako odraditi prezentaciju bez najvećeg čovjekovog neprijatelja – nervoze.

Strah koji svi nosimo prilikom govora i prezentacije jest prosudba drugih. Razmišljamo što će drugi misliti o nama nakon što nas čuju. To se zove nervoza koja može dovesti do drhtavice. Malo je neugodno, ali ne brinite. Postoji mogućnost da prekinete nervozu, samo morate biti odlučni i koristiti ove savjete.

Jednom kad imate pripremljenu prezentaciju, počnite pisati govor na papir. Zapamtite ili naučite govor, no imajte uza sebe i govor na papiru. To je najbolji način da izbjegnete sramotu da ne kažete nešto nezgodno tijekom prezentacije. Na dan prezentacije nosite udobnu odjeću. Ako ste žena, izbjegnite nositi “odjeću koja otkriva” da vas ljudi ne bi odmah procjenjivali.

Nosite udobne cipele. Žene bi trebale izbjeći nošenje štikli. Nešto sa ravnim đonom se preporuča za oba spola.

Obavezno se nahranite tako da vam je želudac pun prilikom prezentacije, ali nemojte piti kavu ili pušiti cigarete. Kava i cigareta mogu vaše tijelo dovesti do drhtavice, a mogu i uzrokovati mozak da postane nervozan.

Jednom kad ste na prezentaciji budite ugodni i pristojni sa svima. Budite veseli i prijateljski nastrojeni, pa ćete se tako osjećati ugodnije i nećete osjećati nervozu.

Prilikom prezentacije izrecite što ste zapamtili, te ako osjećate da nešto zaboravljate, budite slobodni i bacite pogled na papir na kojem ste napisali govor.

Nema komentara

Komentiraj